Malmsten - till startsidan
Select language
Svenska English German France Poland

Nyhetsarkiv

 • Ett starkt partnerskap

  2015-08-26

  Malmstens samarbete med FINA (det internationella förbundet för vattensport) sträcker sig så långt tillbaka som till 70-talet. Däremot undertecknades dock det första formella samarbetsavtalet först 2009.
  Den 1 augusti 2015, förlängde FINA sitt avtal med Malmsten som officiell leverantör för FINA fram till december 2020. Presidenten för FINA, Dr. Julio C. Maglione, Malmsten ABs VD, Margareta Malmsten, skrev under förlängningen av avtalet.

  "FINA är oerhört glada att kunna förnya detta partnerskap med Malmsten. Kvaliteten på deras produkter och deras effektivitet är mycket uppskattat av våra idrottare och bidrar definitivt till framgången för FINAs arrangemang"
  (Dr Julio C. Maglione, FINA president)

  "Vi är mycket stolta över att ha fått förnyat förtroende att leverera utrustning till viktiga internationella mästerskap såsom FINA Världsmästerskap, där världens bästa simmare och vattenpolospelare möts. Det är av stor vikt för oss att veta att FINA är nöjda med vår utrustning. Vi är stolta över vår erfarenhet och vårt engagemang vid vattensport arrangemang. "
  (Margareta Malmsten, verkställande direktör Malmsten AB)

  Sedan 1975 har Malmsten tillverkat världens mest vågdämpande simlina i Sverige, är vi är stolta över att få leverera över hela världen.

  Malmsten simlinor och professionell vattenpolo utrustning kommer finnas i bassängen vid bl.a. följande mästerskap: Windsor 2016 RIO 2016, Budapest 2017, Hangzhou 2018 Gwangju 2019, Tokyo 2020 och många fler.

  Malmsten utvecklar och tillverkar tränings- och high-end sportutrustning för en säker och professionell bassängmiljö.

  Mer information hittar ni här; Pressrelease from FINA 2015

 • Stark produktionsökning

  2015-08-26

  De första 6 månaderna 2015 registrerade vi våra högsta produktionssiffror för simlinor någonsin.

  Dessa rekordsiffror möjliggjordes tack vare en ökad kapacitet med bibehållen kvalitet och produktprestanda med nya och större produktionsenheter i Sverige och nyanställningar av personal.

 • Selected when it counts!

  2015-09-10

  Vid 2015 FINA Swimming World Cup i Hong Kong, användes både vår simlina och våra Swedish Goggles. Allt för att ge de tävlande bästa möjliga förutsättningar för att nå riktigt bra resultat.

  Mer information:

  https://www.youtube.com/embed/n9epq4aO78g

 • FINAs 16:e Världsmästerskap i Kazan 2015

  2015-08-26


  FINA's mest framgångsrika mästerskap någonsin med bl.a. 12 världsrekord något som bådar gott inför Budapest 2017.
  Malmstens utrustning fanns i bassängerna både för simning och vattenpolo.

  Som alltid valde många simmare att bära Swedish Goggles, Malmsten simglasögon för eliten. Ett simglasöga med en låg lins och individuell passform vilket är viktigt när hundradelen av en sekund räknas.

 • Glad sommar!

  150701

  Glad sommar!
  Sommaren står för dörren. Utebaden runt om i landet kommer att fyllas med glada ungar som längtar efter att leka och plaska medan andra vill lära sig simma eller motionera. Våra lagerhyllor är fulla med roliga och nyttiga prylar som kan komma väl till pass. Slå en signal till Anna, så ser hon till att du får din leverans inom några dagar, vare sig det gäller simglasögon, träningsgrejor eller simlinor. Vi kommer att ha personal på plats här trots att de kommande månaderna är hektiska. Vi har många spännande projekt på gång och en del som just slutförts.

  På simtävlingar runt om i världen, dit vi levererat utrustning, kommer Eva-Marie och Christian att finnas. På hemmaplan utökar vi genom att flytta alltmer av produktionen till Åhus.

 • HabaWaba water polo youth festival 2015

  150715

  Inflatable water polo goals and field of play are being installed in Italy and in Canada for HabaWaba 2015. Christian Malmsten is assisting in Italy.

 • Serbiska vinnare!

  2015-07-09

  Vid årets First European Games i Baku vann det serbiska U-17 vattenpolo laget (män) guldmedaljen efter att ha besegrat Spaien med 8-7 i finalen.

  Video för mer information: Serbiska vinnare

 • Ny katalog rehab produkter!

  2015-06-11

  Vår nya katalog med produkter för rehabilitering, har nyligen kommit ut där vi bl.a. presenterar många spännande produktnyheter!

  Har du ännu inte fått den - vv skicka ett mail på info@malmsten.com så skickar vi den

 • Malmsten i Barcelona och Baku

  Final 6, Barcelona i maj 2015
  Malmsten har levererat vattenpolo utrustning för ännu ett lyckat arrangemang!
  Eva-Marie Håkansson var i Barcelona för att övervaka installationen av vår utrustning i Piscines Picornell bassängen. I Piscines Picornell, som för övrigt var en av de Olympiska poolerna 1992, hölls finalen i Champions-League Final 6 vattenpolo 28 – 30 maj 2015.

  Det italienska klubblaget ProRecco vann Champions League för åttonde gången. Live resultat och information kan ses här LEN


  De italienska mästarna ProRecco besegrade Primorje i en spännande och tuff final och tog därmed sin åttonde europeiska titel vilket är ett rekord i sig. Primorje fick alltså nöja sig med en silverplats och förra årets kroatiska mästare, knep bronsmedaljen.

  Europeiska spelen i Baku
  Förberedelserna för de 1: a Europeiska spelen i Baku går bra. Christian Malmsten och Alexandre Paiement reste denna veckan dit för att hjälpa till med installationen av Malmstens utrustning. Sport testerna startar 1 juni och själva tävlingen den 12 juni.

 • Prisjustering

  2015-05-05

  Priserna på våra produkter har legat stabilt sedan 2012 men pga omfattande valutaförändringar måste vi nu anpassa våra priser till våra ökade kostnader.

  Vi har nu påbörjat arbetet med prishöjningen och kommer att genomföra den successivt per produktgrupp under de närmaste månaderna. Senast den 30/6 kommer alla prishöjningar att vara genomförda och då finns även vår nya prislista tillgänglig.

 • Mirena leverar till Vallentuna

  2015-04-23

  Malmstens dotterbolag - Mirena - har installerat bassängtäcke inklusive upprullningsanordning på Kvarnbadet i Vallentuna.

  Då bassängen mäter 50 x 17.5 meter har en tvådelad upprullningsanordning fått användas.

 • Malmsten på Leva & Fungera mässan

  Den 14 - 16/4 2015, deltog Malmsten på Leva & Fungera mässan i Göteborg där vår representant Anna träffade många nya kontakter som var intresserade av vårt utökade Rehab-sortiment.

  Två av våra produkter som bl.a. drog besökarnas intresse var vår nya rollstol helt i plast - perfekt för våta utrymmen då den inte kan rosta - och den mobila liften iSwim, som ger en ökad tillgänglighet i simhallen på ett enkelt sätt.

  Vi tackar alla våra besökare i vår monter!

 • Ny produkt

  2015-03-16

  NY PRODUKT!

  För att möta de ökade kraven på tillgänglighet för alla, kan vi nu även leverera taktila skyltar med blindskrift.

 • Nya mönster/modeller Plop Stop

  2014-12-15

  Våra egna simblöjbyxor - Plop Stop - har nu kommit i nya färger och även en modell med dragsko istället för tryckknappar eftersom vissa babysimgrupper förordar det.

  Läs mer här: Plop Stop

 • Grattis till Sarah Sjöström!

  2015-01-20

  Simmaren Sarah Sjöström vann Jerringpriset på Idrottsgalan 2015!

  Senast tog hon tre guld och slog två världsrekord under VM i Doha 2014.

  Malmsten AB är stolt sponsor till Svenska Simförbundet sedan många år tillbaka.

  http://mobil.svd.se/nyheter/jerringpriset-till-sjostrom_svd-4265649

 • HabaWaba 2014

  Sommaren 2014 var Malmsten stolt leverantör av utrustning till framtidens stjärnor på HabaWaba 2014 - juniorturnering i vattenpolo - som hölls i Italien.

  https://www.youtube.com/watch?v=YQSw1q2tJlk#t=11

 • Stor order till HydroSport Sweden AB

  2014-10-20

  Hydro Sport Sweden AB har fått sin största order någonsin på totalt 650 meter vattenrutschbana i Gustavsviks äventyrsbad. 3D-projiceringar och kameror på väggarna är det senaste som kommer att installeras i denna nya del av badet.

  Se filmerna här:
  Gustavsvik_1

  Gustavsvik_2

 • Rekord i världsrekord!

  2014-12-10

  23 världsrekord slogs vid de 12e FINA Världsmästerskapen (25m) i Doha 2014.
  Competitor by Malmsten, världens mest vågdämpande simlina, låg i bassängen och gav de tävlande de absolut bästa förutsättningarna. Många av de tävlande bar också Swedish Goggles från Malmsten.
  För oss känns det fantastiskt att vara en del av denna framgångssaga!
  Malmsten skickade 23 Competitor by Malmsten guld till Doha att utrusta tävlings- och uppvärmningsbassängerna. Som vanligt var vårt Malmsten teamet där för att säkerställa en perfekt installation.

  Vi är stolta över att vara en del av FINA familjen!
  Låt även dina simmare få ta del av känslan – antingen vid träning eller tävling – genom att välja utrustning från Malmsten!

  Selected when it counts.
  Malmsten utrustning framtagen med över 40 års erfarenhet och huvudsakligen tillverkad i Sverige!
  Malmsten är officiell leverantör för FINA.

  Intervju i Doha

 • Malmsten presenterade nyheter på Träffpunkt Idrott BAD/IDA 18 - 20 november

  2014-11-10

  Malmsten fanns på plats i Göteborg när mässan Träffpunkt Idrott BAD/IDA gick av stapeln i november 2014.

  På plats fanns våra representanter Anna Andersson, Jens Svensson, Marcus Malmsten, Göran Åberg, Christian Malmsten, Tobias Salomonsson och Jens Rosander.

  Bl.a. visade visa upp Aquaglide - vår nya, flexibla hinderbana som gör att ni lätt och snabbt kan skapa ert alldeles egna vattenland i simhallen. I vår monter hittade besökarna också Guppy simglasögon i nya, härliga färger och simglasögongen Frogglez med en helt ny design som gör att de snabbt kommer att bli en favorit både hos barn och föräldrar. Vi visade också vårt utökade sortiment för träning i vatten med bl.a. en stepbräda och ett viktband som garanterat inte läcker ut sand i bassängen.

  Anna och Jens visade exempel på hur man kan använda olika typer av display för att öka försäljningen av kassaprodukter i simhallen och Tobias visade och berättade mer om vårt uppdaterade drunkningslarm. *

  Vi tackar alla intressanta besökare för denna gång!

 • EM i Berlin 2014 en succé för Sverige och för Malmsten!

  140828

  Svenska simmare, hoppare och konstsimmare gjorde fantastiskt bra ifrån sig under EM i Berlin som avslutades i söndags, den 24 augusti 2014. Många medaljer, svenska rekord och personliga framgångar kammades hem i denna professionella anläggning i centrala Berlin.

  Malmsten som officiell leverantör till LEN, det europeiska simförbundet, levererade som vanligt mycket utrustning.
  I den temporära tävlingsbassängen för simning, som byggts upp i Berlins Velodrom (inomhus cykelbana) låg våra Competitor GULD simlinor med linskyltar och röda fjäderskydd.

  Våra vändningsskyltar användes för att räkna simmade längder i de längre simloppen.
  I träningsbassängen fanns våra Competitor träningslinor.
  Konstsimning och hopptävlingarna inramades av vår fina uppblåsbara reklamflotte.

  Malmstens personal fanns på plats under tävlingarna för att se till att utrustningen användes på bästa möjliga sätt.
  Som tack för ett gott samarbete, fick Malmsten fick ta emot en hedrande mästerskapstallrik av LEN!

 • VM-guld!

  Stora framgångar på VM i Masters i Montreal för Maria. VM-guld på 50 m fjäril och 50 m fritt samt silvermedalj på 100 m fritt.
  Även de andra deltagarna från KSLS har skött sig med den äran eller vad sägs om en åttondeplats och nordiskt rekord i lagkapp 4 x 50 frisim,
  På VM i Montreal finns ca 9000 deltagare från 97 länder.

 • Em i vattenpolo, Budapest 2014

  Vid EM i vattenpolo som hölls i Budapest 14-27/7, låg vår utrustning i vattnet och Eva-Marie/Christian fanns på plats.
  (140724)

 • Trevlig sommar!

  Trevlig sommar!


  Vårt kontor kommer att vara bemannat under hela sommaren.
  Trevlig sommar till er alla från oss alla på Malmsten!

 • Spännande

  Ännu ett fantastiskt år med många nya Malmsten produkter tex vår startpall med track start, ett nytt väggfäste, ett nytt vattenpolomål samt 6 nya, läckra färger på våra Swedish Goggles Jewel collection.

  Över hela världen har vi har gjort installationer av vårt höj- och sänkbara golv med sin unika design. I Åhus har vi investerat i en ny maskin som gör det möjligt för oss att tillverka OP galler.

  Vi är stolta över att vår högklassiga simlina och vattenpolo utrustning finns i bassängerna vid de flesta stora, inter- nationella evenemang och 2014 ser vi fram emot bl.a. FINA världsmästerskap i Doha.

 • Svensktillverkat och till bästa kvalité

  Vi gläds åt att vårt dotterbolag Hydrosport fått en order på vattenrutschbanor till Gustavsviksbadet i Örebro.
  Det är trevligt när nöjda kunder kompletterar existerande banor, och som vanligt tillverkas de i Ockelbo.

  I Åhus går gallertillverkningen på högvarv med att fylla beställningar, just nu är badhusen i Ystad, Vagnhärad och Sundbyberg aktuella.
  Överloppsgaller görs enligt kundspecifikationer i hållbart UV-stabiliserat material.

  För andra året i rad har vi levererat vattenpoloutrustning till HabaWaba turneringen i Italien, 1700 ungdomar har fått prova vår senaste produktutveckling ett ”uppblåsbart vattenpolofält” som säljs i en medföljande praktisk väska och med liten handpump. Perfekt för att hjälpa till att göra vattenpolo lätt att utöva.

  Vårt dotterbolag Mirena installerar, som aldrig förr, lining i bassänger runt om i Sverige. Ett snabbt och effektivt sätt att underhålla simhallen.

  Snart är det dags för oss att utrusta EM bassängen i Budapest med vår vattenpoloutrustning och EM bassängen i Berlin med våra svensktillverkade vågdämpande simlinor Competitor. Som vanligt har vi personal på plats!

  De efterlängtade Cherek armringarna för mindre barn, som behöver lite hjälp att hålla sig flytande, finns nu på lagret i Åhus!

  Malmsten har siktet på RIO2016!

  Läs gärna en artikel om vår tillverkning i Sydsvenska Dagbladet den 2 juli
  2014. Läs mer här; Lokala linor ger Malmsten koll på läget

  malmsten-animation.gif

 • Trevlig sommar!

  2014-06-18

  Trevlig sommar!

  Äntligen är sommaren här! Det är nu vi ska passa på att koppla av och njuta av sol och värme. Några av oss har många semesterveckor att se fram emot, för andra innebär däremot sommarmånaderna en hektisk period med många tävlingar.

  Precis efter midsommarhelgen 22 – 29 juni går Haba Waba i Lignano Sabbiadoro i Italien. Med syfte att utveckla vattenpolosporten driver Waterpolo Development i samarbete med FINA och LEN ett projekt för ungdomar från 9 år och äldre. Malmsten har tagit fram och utvecklat utrustning speciellt lämpad för ändamålet och åldersgrupperna. Det är andra året som vi får leverera och Christian kommer att vara på plats.

  Anna kommer att representera oss veckan efter när det är dags för SM i Borås. Beach Vattenpolo, dit vi levererat mål, kommer att inleda. Simningen äger rum 2 – 6 juli och linor från Malmsten kommer att ligga i bassängen.

  14 – 25 juli kommer EM i vattenpolo att gå på Margaretaön i Budapest. Där kommer både Eva-Marie och Christian att se till vår utrustning, som kommer att ligga i såväl tävlings- som uppvärmningsbassängen.

  13 – 24 augusti är det dags för EM i simning i långbana i Berlin. Både Eva-Marie och Christian har hand om utrustning som vi levererat för simning och synchro i både tävlings- och träningsbassänger. Vidare kommer utrustning från Malmsten att finnas i bassängen vid EJM i vattenpolo Tbilisi i Georgien samt vid EJM i simning i Dordrecht i Holland 9 – 16 juli men utan representation från oss.

  VM i Mastersimning äger rum 4 – 12 augusti i Montreal i Kanada. Spännande eftersom vi har kunnat följa Maria Norbergs uppladdning inför tävlingen på bloggen. Läs mer här; Malmsten bloggen


  Andra deltagare med anknytning till Malmsten (Tommys ”gamla” simmare) är Eva-Marie Håkansson, Inge Andersson, Karin Elmberg och Torbjörn Gärdenfors.

  Kontoret här i Åhus kommer att vara bemannat under hela sommaren. Vi kommer att göra vårt bästa för att leverera och ge dig bra service, även om fabriken är stängd i fyra veckor . Slå gärna en signal eller maila om det är något du behöver.

  Vi hoppas att många av våra produkter kommer väl till pass i sommar.

  Trevlig sommar till er alla från oss alla på Malmsten!

 • Malmsten AB växer och utökar personalstyrkan!

  Vi välkomnar Anna Andersson som vår nya Försäljningschef simhallsprodukter Sverige.

  Anna, som i grunden har en textil/merkantil utbildning, har mångårig erfarenhet som säljare och vi är övertygade om att Anna ytterligare kan förstärka och bredda vårt varumärke på den svenska marknaden.

  Privat bor Anna på en mindre gård utanför Tollarp i Skåne tillsammans med sin man och två barn. Fritiden tillbringar hon gärna på hästryggen, med träning eller på resande fot.

  Hjärtligt välkommen till oss Anna!

  *****

  Remi Loren, som har gjort sin praktik hos oss under hösten, har projektanställts i 6 månader för att bearbeta den polska marknaden.

  Remi har utbildat sig inom Företagsekonomi och Internationell Marknadsföring och talar bl.a. flytande polska.

  Vi hälsar även Remi hjärtligt välkommen till oss på Malmsten!

 • Camp Ripan i Kiruna

  140403

  På Camp Ripan i Kiruna hittar man Aurora Spa - ett Spa inrett med material som är en naturlig del av den lappländska naturen såsom trä, sten och vatten. Det är ett Spa koncept byggt på kontraster där man har valt att bygga in vintern istället för att bygga bort den.

  Malmsten Entreprenad AB fick möjligheten att, tillsammans med Mirena/Steel Pool och Swimtec, installera 2 rostfria bassänger, vattenrening samt en fjällbäck.

  Läs mer om Camp Ripan här:

  http://ripan.se/

 • Norrlandskonferensen 2014

  140403

  I slutet på mars var Jens Svensson och Anna Andersson (vår nya Försäljningschef inom simhallsprodukter Sverige) på plats i Luleå för att träffa alla deltagare på Norrlandskonferensen.

  Konferensen var mycket lyckad och besökarna visade stort intresse för våra produkter som vi visade bl.a. nyheterna;
  - delbar Flipper. Vår populära armkudde som nu finns i två varianter där den ena är delbar för att ytterligare anpassa simundervisningen.
  - möjligheten att märka simplattor med t.ex. logotype eller namn

 • Nytt vattenpolofält för juniorer!

  2013-12-18

  I samarbete med Svenska Simförbundet har Malmsten tagit fram ett vattenpolofält speciellt anpassat för juniorträning.

  Under lekfulla former tränas framtidens vattenpolospelare med hjälp av spelfältet som är utformat för åldersgruppen spelare 8-12 år.

  Spelfältet, tillverkat av EVA-skum med tillhörande nät, är 8x12 meter vilket för det lagom för 3-4 utespelare plus målvakt. Det är lätt att plocka i/ur bassängen och har ett kompakt förvaringsmått på ca 2 m2. Spelfältet tar endast en mindre del av bassängen, vilket gör att annan verksamhet kan pågå i bassängen samtidigt med juniorträningen.

  Läs mer på: Poolkampen

 • Swedish Goggles Jewel collection

  2013-10-03

  Malmsten Swedish Goggles - som länge har varit det självklara valet för många professionella simmare - har nu kommit i 6 nya, läckra färger döpta efter ädelstenar:
  Spinel - ljusrosa
  Amethyst - ljuslila
  Diamond - klar
  Citrine - ljusgul
  Tourmaline - ljusgrön
  Sapphire - ljusblå

  Alla simglasögon i Jewel Collection är UV- och antifog-behandlade samt försedda med spegelglas i silver och är därför lika bra inomhus som utomhus.

  Även förpackningen för Swedish Goggles Jewel Collection är ny: en praktisk box med extra gummiband. Den perfekta passformen är dock densamma som när vi började tillverka våra monterbara simglasögon 1975.

  Du vet väl att Malmsten Swedish Goggles är världens mest kopierade simglasögon
  Välj originalet!

 • EM Herning 2013

  2013-11-04

  Vid kortbane EM 2013 i Herning, Danmark fanns Malmsten på plats.

  Vi levererade till bassängerna Competitor Guld simlinor (i FINA färger) med nummerskyltar till tävlingsbassängen, och ett set med träningslinor i danska färger till uppvärmningsbassängen.

  Eva-Marie Håkansson och Christian Malmsten fanns på plats för justering av vår utrustning, samt för att träffa kontakter.

 • HabaWaba festival 2013

  2013-09-26

  Christian Malmsten var på plats i Italien för att vara behjälplig med vår utrustning som låg i bassängerna på den internationella ungdomstävligen HabaWaba i vattenpolo 16-23 juni - ibland även kallad "OS för de unga vattenpolospelarna".

  Läs mer: HabaWaba

 • VM i Barcelona 2013

  2013-08-28

  Malmsten har varit på plats under VM i Barcelona för att vara behjälplig med vår utrustning.

  Vi har levererat simlinor till tränings-/tävlingsbassänger och open water samt vattenpoloutrustning.

  Läs mer här: Barcelona2013

 • En bra start!

  2013-07-30

  Startblocket är en anpassningsbar startteknik, där ena foten kan få stöd av det lutande planet, liknande den startanordning som har använts inom friidrott i många år.

  Vi har nu tagit fram ett justerbart startblock för våra startpallar och erbjuder denna lösning till ett intressant pris.

 • Nya artikelnummer

  2013-06-25

  I samband med vårt byte av affärssystem, bytte vi artikelnummer på våra produkter. Dessa finns nu tillgängliga här på hemsidan.

 • GLAD SOMMAR!

  2013-06-25

  Solen och värmen börjar sitt intåg i vårt avlånga land och därmed mångasommarlovslediga barn och ungdomar som älskar att bada. Fyll poolen med kul flytleksaker från Malmsten så blir det ännu roligare!

  Om ett par veckor är det dags för semester och en välbehövlig vila. Kanske fylls dagarna av besök från nära och kära eller en skön stund i hängmattan med en god bok i handen. Oavsett så vill vi alla på Malmsten AB önska er en
  riktigt härlig sommar fylld av allt det där som man drömmer om när den isande vinden viner om knutarna på vintern.

  För vår del börjar sommaren med personal på plats och leveranser av utrustning till Final Four i vattenpolo som hålls i Belgrad i juni, följt av bl.a. världens största juniortävling i vattenpolo - HabaWaba (Udine/Italien) och SM (Halmstad) samt de 15e FINA Världsmästerskapen (Barcelona) i juli.

  Vårt kontor kommer att vara bemannat under hela sommaren och du är hjärtligt välkommen att kontakta oss när du behöver någon av våra lagervaror.

 • Final Four Belgrad

  2013-06-05

  Malmsten vattenpolo utrustning fanns som vanligt på plats i Banjica badet i Belgrad då europeiska vattenpolo ligans FINAL FOUR avgjordes den 1 juni 2013.

  Crvena Zvezda ifrån Serbien är den nye herren på täppan då de vann över förhandstippade Jug Dubrovnik (Kroatien) inför 4000 åskådare på läktaren.

 • Konferens Badanläggningar

  2013-05-29

  Marcus Malmsten, Jens Rosander och Tobias Salomonsson närvarade vid konferensen Badanläggningar 2013 i Stockholm 16-17/4 2013.

  http://www.teknologiskinstitut.se/badanlaggningar-2013/k3846

 • Näringslivsmedalj till Margareta och Tommy Malmsten

  2013-04-10

  Vid en högtidlig ceremoni på Riddarhuset i Stockholm den 9 april 2013, överlämnade Prinsessan Désirée årets Näringslivsmedalj till Margareta och Tommy Malmsten.

  Medaljen är en belöning för framstående entreprenörskap och medaljörerna utses av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

  Margareta och Tommy Malmsten kommenterar sin utmärkelse;
  - Man blir glad för en stor order. Men detta ligger på ett annat plan. Det går utanpå allt annat, säger Margareta och Tommy Malmsten.

  Se filmen här: Näringslivsmedaljen

  Läs mer här:

  http://news.cision.com/se/kungliga-patriotiska-sallskapet/r/margareta-och-tommy-malmsten-far-naringslivsmedalj-for-framstaende-entreprenorskap,c9398562

 • Förlängt samarbete med LEN

  2013-03-28

  LEN and MALMSTEN’s collaboration continues four more years

  We are proud to announce that LEN (European Aquatics Federation) once more has chosen Malmsten AB as the official supplier of swimming racing lane and water polo equipment for the coming three years until 2016.

  Please find the pressrelease sent out by LEN herefter;
  MALMSTEN AB will continue to be the official supplier of swimming pool racinglane equipment for the European Aquatic s Federation (LEN) after agreeing to extend the partnership until 2016.

  This new agreement between LEN and MALMSTEN extends the collaboration regarding the use of Malmsten lanes at the European Swimming Championships
  and European Short Course Swimming Championships during the period from 2013 to 2016.

  MALMSTEN equipment will also be used for Water Polo LEN Events, as well as for Synchronised Swimming and Open Water Swimming competitions.

  LEN is pleased to be able to continue to count on the experience and quality that Malmsten has offered across the world of Aquatics for so many years.

  LEN

 • Höj- & sänkbart golv i Växjö

  2013-01-24

  Nyligen invigdes en av Sveriges mest moderna rehabanläggningar på St Sigfrid sjukhuset i Växjö, vilket bl.a. uppmärksammades i TV Nyheterna (se länk nedan).

  Målsättningen med de nya bassängerna är att besökarna skall kunna vara så självständiga som möjligt. Därför har bl.a. vår nya produkt - lyftplan för brits 2,5x1,5 meter - installerats i båda bassängerna. Dessutom har vi levererat höj- och sänkbart golv med måtten 8x4,5 meter, bassängtäckning samt diverse rostfri utrustning.
  Länk till TV Nyheternas inslag: TV Nyheterna Växjö

 • Malmsten i Postens tidning

  2012-07-02

  Postens tidning - Du & Co - som går ut i 90.000 ex till företag runt om i Sverige, publicerade i juni en artikel om Malmsten. Artikeln var en del av tre där de berättar om "De okända OS-hjältarna", dvs företagen bakom utrustningen i London.

  Läs mer här;

  Artikel Du o Co.pdf

 • Malmsten utrustningen på plats i London!

  2012-07-16

  Vi har utrustat tävlingsbassängerna för simning, konstsim, vattenpolo och öppet vatten med vår tävlingsutrustning.
  Utöver simlinor och vattenpolofält, så har vi levererat catwalk, bollhållare och nedsläppsanordning för vattenpolo, vattenpolo lagbänk, avgränsningslinor för konstsim, målgångslinor för öppet vatten, linluckor med förvaringspåsar, badmästarstolar, ryggsimsstänger, tjuvstartsanordning och våra rostfria golvfästen.
  Dessutom finns våra simlinor och vattenpoloutrustning i alla tränings och uppvärmningsbassänger. Totalt 10 simbassänger och givetvis i Hyde Park där öppet vattensimningarna går av stapeln.

  Eva-Marie, Jens och Christian har varit i London för att finjustera all Malmsten utrustning som ligger i bassängerna. Söndagen den 16 juli fick deltagarna tillträde.

  Eva-Marie, Jens, Christian, Marcus och Tommy kommer att finnas till hands för alla eventualiteter. Det är en imponerande och spännande anläggning och här följer lite förhandsbilder ifrån deras senaste besök; sommar 2012

 • Förnyat kontrakt med FINA

  2012-12-13

  Vi är stolta att informera att FINA återigen har gett Malmsten AB förtroendet som exklusiv, officiell FINA leverantör under perioden 2013 - 2016.

  Detta innebär att Malmsten AB bl.a. kommer att leverera utrustning till FINA World Championships i Barcelona 2013 och Kazan 2015 samt FINA World Swimming Championships (25m) i Doha 2014 och Windsor Canada 2016.

  Läs mer här
  FINA kontrakt


 • Malmsten i Istanbul

  2012-12-13

  Malmsten kommer finnas på plats vid de11:e FINA World Swimming Championships (25m) i Istanbul 12-16 Dec.

 • Swedish Goggles Original är FINA godkända

  2012-07-11

  Alla simkläder som används vid de Olympiska Spelen och FINA tävlingar, skall vara godkända av FINA enligt de regler som omskrivs i FINA Requirements for Swimwear Approval (FRSA). Med badkläder menas såväl baddräkter som simglasögon. Besök FINAs hemsida för mer information; www.fina.org FINAs hemsida


  Malmstens Swedish Goggles är FINA godkända. Nya härliga bilder på våra original simglasögon hittar du här ovan.

 • Malmsten effektiviserar verksamheten med nytt affärssystem!

  2012-11-22

  Som ett naturligt led i vår utveckling, vår ambition att erbjuda marknadens bästa service samt för att öka kvalitet och effektivitet inom företaget och gentemot våra kunder, byter Malmsten affärsystem med planerad driftstart den 3 december 2012.

  Efter en gedigen förstudie föll valet på Microsoft Dynamics AX som passar de krav på ett modernt, flexibelt och kostnadseffektivt system som vi hade satt upp. På kort sikt ger övergången direkta fördelar både för våra kunder och för oss själva. På lång sikt öppnar det dörrar till helt nya möjligheter såsom t.ex. E-handel och ger oss som företag möjligheten att ännu bättre möta framtida utmaningar och fortsätta utvecklas.*

  Vi har arbetat hårt under en tid för att förebereda övergången och testat det nya systemet – allt för att bytet skall gå så smidigt och osynligt som möjligt. Trots det kan det vid driftstart dyka upp oförutsedda störningar och därför ber vi er att ha överseende om vi inte har lika snabb responstid som vanligt och tackar i förväg för er förståelse.

  Bytet av affärssystem innebär för er som kund några få förändringar;
  - Elektroniska fakturor: Våra fakturor kommer inom kort att hanteras helt elektroniskt vilket innebär att ni får fakturan i PDF-format via mail. Detta är ett led i vårt miljöarbete där miljön är vinnaren då mängden papper minskas. Skulle ni dock fortsättningsvis föredra pappersfakturor, ber vi er kontakta oss.

  - Nya artikelnr: Vi kommer att byta våra artikelnummer. Under en övergångsperiod kommer vi dock ha möjlighet att söka på det gamla artikelnumret i vårt nya affärssystem.
  Vi tackar för ditt överseende och önskar dig välkommen att kontakta oss för ev frågor eller beställningar.

  Med vänlig hälsning,
  Margareta Malmsten
  VD

 • FINA konferens

  2012-11-29

  Malmsten var officiell partner vid den andra FINA World Aquatics Convention som hölls i Moskva den 29/10 - 1/11 2012.

  Läs mer här
  Competitor

 • Trettioförsta LEN Europeiska Mästerskapen hölls i Debrecen, Ungern

  2012-07-09

  Vid långbane EM i Ungern, fanns Malmsten på plats både med utrustning och personal. Vi hade leverat 9 Competitor guldlinor 50 m till tävlingsbassängerna och i uppvärmningsbassängerna hittade man de 25 meters Competitor guldlinor som vi leverat till EM 2007.

  Italien (49 simmare), Ungern (36 simmare) och Tyskland (35 simmare) tillhörde de största lagen. Det totala antalet anmälda deltagare var rekordstort - 570 deltagare från 44 av de 51 LEN medlemsländerna.

  Äldsta deltagare var Lars Frölander - OS guldmedaljör från Sydney 2000 på 100 meter fjärilssim.

  För Sveriges del blev det en lyckad insats och många simmare lyckades att kvalificera sig till OS.

 • Final Four vattenpolo i Oradea, Rumänien

  2012-05-21

  Vid Final Four tävlingarna i vattenpolo fanns Malmsten på plats med vår kompletta utrustning såsom vattenpolofält, mål, uppblåsbar reklamflotte, nedsläppsanordning och bollhållare.

  Tävlingarna hölls 11-2 maj i Oradea, Rumänien.

  Segrade gjorde det Italianska laget, Pro Recco, efter en hård strid mot Primorje Rijeka från Kroatien. Detta blev Reccos sjunde Champions Leauge titel och den fjärde inom loppet av sex år. De blev också den första klubben i historien där både laget för män och kvinnor tog hem mästarskapstiteln samma säsong.

  Läs mer om tävlingen här Final Four vattenpolo 2012

 • Malmsten sponsrar de nya Europeiska mästarna i vattenpolo!

  2012-04-10


  Malmsten är stolt teknisk sponsor till de nationella Serbiska vattenpololaget.

  Vårt första år tillsammans startade på ett mycket bra sätt då det Serbiska vattenpololaget tog guld i EM som hölls i Eindhoven i januari 2012.

 • Påskkampanj flytleksaker 2012

  Vi har tagit fram ett kampanjpaket som vi tycker passar perfekt till påsklovsfirande barn. Paketet, som har ett riktigt bra pris, består av:
  - 2 st. Yum Yum 2000 x Ø 250 mm, art nr 35162
  - 1 st Mini 1000x1000x260 mm, art nr 35135
  - 1 st Flytflak, 2000x1000x255, art nr 35626
  - 1 st M3, 1000x1000x1050 mm, art nr 35140

  Flytflaket (art nr 35626) är en helt ny produkt som i kombination med de andra flytleksakerna bildar en perfekt hinderbana där barnen kan ha kul tillsammans!

  Beställ nu så att ni säkert har produkterna i simhallen innan påsklovet. Kampanjen gäller tom 13/4-2012.

  Ring oss på 044-24 71 50 för mer information om kampanjpriset!

 • Norrlandskonferensen 2012

  2012-03-20

  Vår representant, Kenneth Hedkvist, var närvarande vid Norrlandskonferensen som ägde rum i Boden 15-16/3 2012.

 • Mässa i Polen

  120220

  Malmsten AB ställde ut på CBS mässan i Poznan, Polen 24-27/1-2012. I vår monter, där vi bla visade vårt höj-/sänkbara golv, träffade man Göran Åberg samt vår polske representant, Dominik Dymarek.

 • Malmsten på Europeiska mästerskapen i Vattenpolo, Eindhoven

  2012-01-16

  Den 16-29/1 hålls Europeiska mästerskapen i Vattenpolo i Eindhoven . Mästerskapen hålls i Pieter v/d Hoogenband arenan och världens bästa vattenpolo lag kommer att närvara däribland fd världsmästarna från Serbien, regerande världsmästarna från Italien, OS mästarna från Ungern och Europamästarna 2010 från Kroatien.

  Malmstens har levererat följande utrustning till mästerskapen: vattenpolofält för damer resp herrar bestående av Competitor linor simlinor samt mål och nedsläppsanordning, catwalk med vår egendesignade bollhållare, vår reklamflotte samt våra nya markörkoner.

  Länk till hemsidan: Eindhoven


 • Full fart framåt hos Malmsten AB!

  120119

  Malmstens produkter syns på de flesta internationella simtävlingar såsom VM i Shanghai samt Europeiska vattenpolo mästerskapen i Eindhoven där bl.a. Competitor simlinor samt vår kompletta vattenpoloutrustning bestående av Competitor simlinor samt mål, nedsläppsanordning och catwalk fanns på plats. I Eindhoven kunde man även se bollhållare och markörkoner av Malmstendesign. Till kortbane-EM i Szczecin och SM i Stockholm levererade vi våra Competitor simlinor.

  En ökad efterfrågan på våra produkter innebär att vi behöver anpassa vår organisation för att leva upp till den höga kvalitet i alla led som är vår ledstjärna inom Malmsten. Därför har vi anställt Peter Lindros som kommer att börja hos oss den 30/4 som Ekonomiansvarig. Peter kommer närmast från Ateljé Lyktan i Åhus där han arbetat som Ekonomichef.

  En annan förändring i organisationen är att Marianne Walter, vår expert på simlinor och sviktar samt kontaktperson för den tysktalande marknaden, har beslutat sig för att gå i tidig pension. Marianne slutade sin tjänst hos oss den 31/12-2011 och som ersättare har vi anställt Christel Gärdh. Christel kommer närmast från träbranschen där Christel har drivit eget företag tillsammans med sin make. Tidigare har Christel arbetat som innesäljare på producerande och exporterande företag och hon är, precis som Marianne, tysktalande.

  Vi önskar Marianne lycka till med sitt nya liv som pensionär och hälsar Peter och Christel varmt välkomna till oss!

 • Kortbane EM i Szczecin

  Vid kortbane EM i Szczecin, Polen låg Malmstens simlinor i bassängen. Tävlingen hölls i The Floating Arena som invigdes 2010 och är den första stora simanläggningen med internationella mått i Polen.

  Det polska simförbundet, 86 år gammalt, stod som värd för EM för första gången i polsk simnings historia.

 • Shanghai 2011

  2011-12-02

  Som officiell leverantör till FINA lhar Malmsten levererat utrustning till de 14:e FINA Världsmästerskapen i simsport i Shanghai 16 - 31 juli 2011.

  Vår vågdämpande simlina - Competitor - ligger i vattnet i tävlings- och träningsbassängerna samt som målgångslina vid Öppet Vatten tävlingen.

  Dessutom finns vår kompletta Vattenpoloutrustning bestående av friflytande mål, spelfält, catwalk samt nedsläppsanordning på plats.

 • SM 2011 på Eriksdalsbadet

  2011-12-02

  Vid inomhus-SM med EM-kval som gick av stapeln på Eriksdalsbadet i Stockholm den 24-27 november 2011, fanns Malmstens simlinor, märkta med våra linskyltar, i vattnet.

  Tävlingarna var ett samarrangemang mellan Svenska Simförbundet, Täby Sim och Polisens IF • Simidrott i samarbete med Stockholm Stad.

 • Nya träningsredskap

  2011-10-17

  Vi lanserar nu helt nya redskap avsedda för träning i vatten eller på land; aqua paddlar, flexoring och elastiband

  Läs mer:
  Träning

 • Malmsten ställer ut på FSB 26-28/10 2011

  2011-10-10

  På FSB i Köln kommer vi att visa vårt breda produktsortiment i vår största monter någonsin.

  Besökarna kommer att kunna se vårt höj- och sänkbara golv som är unikt bl.a. ur ett hygienperspektiv då det är väldigt lätt att rengöra och underhålla.

  I montern visar vi även våra högkvalitativa vattenrutschbanor av det välkända märket Kanab samt rostfria bassänger.

  I övrigt kommer vi att visa olika produkter från vårt produktsortiment som är baserat på vår långa erfarenhet inom simsporten samt att presentera vår samarbete med FINA/LEN som officiell leverantör.

  Tommy Malmsten, Marcus Malmsten, Eva-Marie Håkansson, Göran Åberg och Thomas Lugnet kommer alla att finnas på plats i monter G070 Hall 11.1.

  Varmt välkomna att hälsa på oss i montern!

 • Malmsten vald som leverantör

  2011-09-05

  Malmsten har levererat utrustning till det som kommer att bli Polens största och Europas näst största vattenpark.

  Anläggningen är under uppbyggnad och kommer att öppnas i mitten av oktober. Då kommer bl.a. våra Competitor simlinor att ligga i vattnet i bassängen.

 • Ny personal

  Den 26 juni 2011 började Per-Åke Nilsson hos oss på Malmsten.

  Han kommer närmast från en tjänst som Arbetsledare på Sandéns i Eslöv och har även drivit en egen byggfirma.

  Per-Åke kommer att arbeta som montör av bassängbeklädnad för Mirenaprojekt.

 • Malmstenhallen lanseras.

  2010-11-24

  Malmstenhallen är ett nytänkande koncept för en liten badanläggning som ska göra det möjligt för främst kommuner och simklubbar att genom en egen simhall skapa goda förutsättningar för simträning, simskola mm. Målsättningen är att skapa en så billig badanläggning som möjligt utan att göra avkall på grundläggande tekniska kvaliteter.

  Badanläggningen består översiktligt av bassängrum, med bassäng med 4 simbanor, entré med kassa och liten servering, omklädningsrum, duschrum med bastu, personalutrymmen med omklädning, kontor och pausrum samt teknikutrymmen för vattenrening, ventilation och el.

  Besök oss i mässhallen i Göteborg eller kontakta oss för mer information.
  Malmstenhallen

 • Ungdoms-OS i Turkiet

  Malmsten har levererat Competitor Guld linor till ungdoms-OS som kommer att hållas 24 - 29 juli 2011 i Trabzon, Turkiet.

 • Malmstens reklamflotte i Sheffield

  2011-06-08

  Vid de Europeiska LEN mästerskapen i konstsim som hölls i Sheffield 20 - 22 maj 2011, fanns Malmstens reklamflotte på plats i vattnet.

 • Malmsten i Rom

  2011-06-08

  Malmsten fanns på plats vid Final Four mästerskapen i Vattenpolo som hölls i Rom 3 -4 juni 2011.

  Vi levererade den officiella vattenpolo utrustningen som består av spelfält, mål, nedsläppsanordning samt catwalk. Även vår flytande reklamflotte - med sin optimala exponeringsyta - fanns i vattnet.

  Vår personal som fanns på plats vittnade om en härlig stämning i den fullsatta väldigt fina arenan. Vinnare blev Partizan Belgrade för sjunde gången i klubbens historia.

 • Var med och vinn!

  110402

  Vi efterlyser bilder och historier från Competitor ägare.


  Tävling Competitor


 • Stororder på höj- & sänkbar mellanbotten

  2011-03-15

  Vår största order på höj- & sänkbar mellanbotten är i hamn!

  Det är en leverans till Bangor i Nordirland som innefattar ett golv på 25x9 m med bro, ett golv på 25x13 m med bro och ett golv på 25x15 m i en dykpool. Installationsstart är oktober 2011 och vårt arbete beräknas vara klart sommaren 2012.

 • Malmsten vid EM i simhopp i Turin

  2011-03-15

  Vid de EM i simhopp som hölls 8-11 mars i Turin, fanns Malmsten på plats med vår reklamflotte. Mästerskapet var ett LEN evenemang där de bästa simmarna från hela Europa deltog.

  Under öppningsdagen hölls ett Team Event som var ett testevent för synkroniserat simhopp från 3 och 10 meter. Denna gren var utom tävlan i mästerskapet men diskuteras som en eventuell olympisk gren.

 • Officiell FINA och LEN leverantör!

  2011-03-15

  Vi har tecknat avtal där vi förbinder oss att leverera utrustning till kommande VM och EM, vilket innebär att Competitor simlinor och vattenpoloutrustning kommer att ligga i bassängerna i Shanghai 2011, Istanbul 2012 och London 2012.
  Läs mer om vårt samarbete.

  http://www.malmsten.com/main/default.asp?id=13&subid=82&langid=2

 • Förstärkning inom Lager- och Logistik

  2011-03-15

  Den 1 mars började Jens Svensson hos oss i Åhus.

  Jens kommer att arbeta som Lager- och Logistikansvarig och tillsammans med Bo Eliasson, ansvarar han för ut-/inleveranser, underhåll på våra fastigheter och maskiner, inköp av lagerprodukter samt kontorsmaterial.

 • Malmsten närvarande på Euro Meet

  2011-03-03

  Vid årets Euro Meet, som gick av stapeln i Luxemburg 28 - 30/1, deltog 617 aktiva från 22 nationer vilket är nytt deltagarrekord.

  Euro Meet, som är en kvalificeringstävling för det 14 FINA Världsmästerskapet i Shanghai, lockar deltagare från 84 klubbar runt om i världen. Uddevalla sim och Uppsala simsällskap var de svenska klubbar som deltog.

  Malmsten var delaktig i eventet genom Competitor som låg i vattnet och genom att Swedish Goggles delades ut som bonuspris till medaljvinnarna.

 • Badeteknisk mässa i Norge

  2001-03-03

  Den 9 – 11 mars kommer årets Badeteknisk mässa att hållas på Quality Hotel i Sarpsborg, Norge. Mässan hålls i anslutning till Badeteknisk forum och vi hoppas på många, intressanta deltagare i branschen.

  Vi ställer ut tillsammans med Steel Pool och Hydro Sport – två företag inom Malmsten gruppen – och kommer att visa upp vår bredd av produkter genom demonstrationer av vårt höj- och sänkbara golv, Competitor simlinor, Malmstenhallen, rostfria bassänger och vattenrutschbanor.

  Besök www.badeteknisk.no eller kontakta Göran Åberg (gab@malmsten.com) för mer information.

 • Nyanställning inom Ekonomi avdelningen

  2001-02-02

  Den 1 februari började Jerlie Österberg arbeta på halvtid hos oss som Ekonomiassistent.

  Jerlie har studerat till Redovisningskonsult vid högskolan i Kristianstad och gjorde sin praktik hos oss då hon hjälpte till med uppbyggandet av vår hemsida och bildbank.

 • Norrlands konferensen 2011

  Malmsten ställer ut på Norrlandskonferensen den 17-18 februari på Pite Havsbad Hotell och konferensen. Kenneth Hedkvist är där ifrån Malmsten.
  Välkommen!


  Norrlandskonferensen

 • Förstärkning på marknadssidan

  2011-01-18

  Helén Jansson är nyanställd som Marknadskoordinator och kommer att samordna vår interna och externa kommunikation. Helén har lång erfarenhet inom områdena marknadsföring och kommunikation både i Sverige och i Holland.

 • Competitor Simlinor i Dubai

  2010-12-15
  Malmsten levererade simlinor till 10e världsmästerskapet i simning, kortbana, som i år äger rum i Dubai, 15 december till den 19 december, 2010.
  Vi sålde Competitor GOLD 25-m linor till den fantastiska anläggningen Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Sports Complex, "Öknens pärla" inför detta vintersimmästerskapet.

  Anläggningen kostade totalt AED1,1 miljarder (US$300 miljoner) och är stadens största sportanläggning inomhus. Den inrymmer två stycken femtionmetersbassänger (som kan delas av med en bro till 25-m bassänger), 1 hoppbassäng, samt kapacitet för 15 000 besökare. Vi levererade simlinor till både tävlings- och träningsbassängerna, samt rostfri bassängutrustning.


 • Bad 2010

  2010-12-07
  Malmsten ställer ut på Bad 2010 den 24 till den 26 november i Göteborg.

  Nyhetsbrev Malmsten AB

  Inbjudan till BAD 2010

 • Officiell leverantör till FINA och LEN!

  2010-12-07
  Vi har tecknat avtal där vi förbinder oss att leverera utrustning till kommande VM och EM, vilket innebär att Competitor kommer att ligga i bassängerna i Dubai 2010, Shanghai 2011 och i Istanbul 2012. Läs mer om vårt samarbete.

 • Ett varmt tack till alla besökare i vår monter på BAD2010!

  2010-12-07

  Vi vill tacka alla besökare i vår monter på BAD-mässan i Göteborg! Malmsten-gruppen ställde ut gemensamt i stor monter där vi visade upp nyheter som Malmsten-hallen

  Denna veckan deltar Göran Åberg ifrån Malmsten AB på IMATA i Boston, USA, för att presentera vårt höj- och sänkbara golv som kan installeras i bassänger för bl a delfiner och underlättar arbetet för skötare och personal. IMATA – International Marine Animal Trainers’ Association – är en konferens som hålls i Boston den 3 till den 8 december 2010. http://boston2010.imata.org/

  Den 29 november till den 1 december organiserade vi gemensamt inom
  Malmsten-gruppen, på Drakamöllan på Österlen i Skåne, en projektledareutbildning, för att ytterligare höja vår interna kompetens.

  Höj- och sänkbara golv • Competitor simlinor på plats!

  2010-11-22
  Malmsten levererade simlinor till det 14de europeiska mästerskapet i simning, kortbana, som i år äger rum i Eindhoven, Holland, 25 november till den 28 november, 2010.
  Vi sålde Competitor GOLD 25-m linor till bassängen som bär sitt namn efter storsimmaren Pieter van den Hoogenband inför detta vintersimmästerskapet. Staden Eindhoven och det holländska simförbundet har vunnit budet på att stå som värd för mästerskapet i Tongelreep National Swimming Centre, där även det 29de långbane EM gick av stapeln i mars 2008.

 • 8:e gången gillt!

  2010-11-17
  Ännu en gång har Malmstens utrustning valts till ett OS.

  Malmsten-produkterna valdes för att de uppfyller de höga kraven på kvalitet, funktion, hållbarhet, säkerhet och miljötänkande.

  Competitor har varit officiell tävlingslina vid sju Olympiska Spel och åtskilliga europeiska mästerskap och världsmästerskap. Linan monteras och skickas ut från Hörby precis som vid introduktionen för 35 år sedan.

  Malmsten kommer att leverera utrustning för simsport till OS i London 2012.
  Där kommer vi att utrusta fem bassänger med Competitor simlinor och fem bassänger med vattenpolo-utrustning. Vi kommer också att leverera linor för konstsims och målgång i öppet vatten samt rostfri utrustning.

  Din bassäng kanske aldrig får stå som värld för ett OS, men varför inte välja samma linor som på OS London 2012.

  Men linan är inte bara konstruerad för världsmästare på stora mästerskap utan dämpar även vågorna mellan banorna under träning och motionssimmning i vardagslag.

  Tänk på det när det är dags för nya linor till din bassäng.

  Se bara till att du får originalet!

 • Det flyter på bra för Malmsten

  2010-11-02
  Läs gärna artikeln i Kristianstadsbladet den 22 oktober 2010.
  Åhus.Den stormiga finanskrisen fick tillverkningsindustrin att sjunka till bottennivåer. Men simutrustningsföretaget Malmsten har hållit sig flytande genom hela lågkonjunkturen.
  Klicka här

 • Stockholm 2010

  2010-11-02
  Malmstens Competitor simlinor ligger i vattnet i Eriksdalsbadet i Stockholm under helgens final av Världscupen i Simning.
  Malmsten AB är dessutom grensponsor av 400 medley (gren 6), 200 ryggsim (gren 16) samt 100 ryggsim (gren 25) där medaljörerna får var sitt par av
  våra populära Swedish Goggles simglasögon.
  Klicka här

 • Nyheter - Projekt

  2010-10-29
  Lund
  I Högevallsbadet i Lund installerar vi till sommaren 2011 Sveriges första s.k. bulkhead. Denna bulkhead kommer att göra det möjligt att avdela 50m-bassängen i två stycken 25m- bassänger. Bulkhead kan flyttas ifrån den ena kortsidan till bassängens mitt så att 50m-bassängen blir två stycken 25m-bassänger. I Högevallsbadet kommer vi dessutom att installera ett höj- och sänkbart golv som är 7,5m med ett lyftplan, samt en trappa i nisch.

  Sollefteå
  I Sollefteå byggs inom kort ett nytt badhus dit vi kommer att leverera mycket utrustning.
  För ökad tillgänglighet och aktiviteter installeras ett höj- och sänkbart golv 10 x 6,5 m. Till detta golv installeras ett lyftplan samt en trappa i nisch. Badet köper även vår BluOne mobila lyft.
  För barn och ungdomar installeras två vattenrutschbanor, en s.k. Typ 1000 bana som är 75 m lång, varav 12 m är täckt med en tunnel. Den andra vattenrutschbanan är en typ Virveln och är 10 m. Dessutom bygger vi en barnbassäng på 55m². Till badet i Sollefteå levererar vi även rostfri utrustning till 25m-bassängen, samt Competitor simlinor Gold. Vårt OP galler Malmsten kommer att täcka överloppsrännorna i båda bassängerna.

  Råneå utomhusbad
  Vi har fått en beställning på en 12m lång vattenrutschbana Typ F2000 till utomhusbadet i Råneå. De har även beställt rostfri simhallsutrustning och Competitor simlinor standard till badet.

 • Interbad 2010

  2010-10-12

  Malmsten ställer ut på Interbad 2010 den 13 till den 16 oktober i Stuttgart, Tyskland.

  Inbjudan

 • Competitor vattenpoloutrustning på plats!

  2010-09-22
  Malmsten levererade utrustning till det 29de europeiska mästerskapet i vattenpolo, som i år ägde rum i Zagreb, Kroatien, 29 augusti till den 11 september.
  Vi skickade ner herr- och damfält enligt FINA-regler, vattenpolomål, nedsläppsanordning samt vår catwalk till mästerskapet. Dessutom fanns vår uppblåsbara reklamflotte bakom vp-målen. Guldmedaljerna vanns av det kroatiska herrlaget och det ryska damlaget.

 • Johan Nilsson börjar hos oss!

  10-04-26
  Nyrekrytering! Johan Nilsson är nyanställd och kommer att främst arbeta som montör för Mirena projekt för bassängbeklädnad. Johan, som är bosatt i Åhus och med simmarbakgrund, kommer närmast ifrån Intermontage i Malmö och arbetar även för Räddningstjänsten.

 • Ny projektledare svensk entreprenad

  2010-05-17
  Tobias Salomonsson är nyanställd projektledare och kommer att hålla i genomförandet av entreprenader.
  Han har bland annat en bakgrund som el-ansvarig samt projekteringsledare inom el, vvs, vent, konstruktion mm.

 • Skyddsvägg i plexiglas!

  2010-09-20
  för att förhindra att någon simmar in under trappor i simbassänger. Skyddsväggen följer golvets rörelse upp och ner.


  Trappor

 • Competitor FINA World Aquatics Convention

  2010-09-20
  Malmsten ställer ut på FINA World Aquatics Convention, den 27 till 29 september, 2010, i Punta del Este, Uruguay. Som officiell leverantör för FINA och LEN finns vi på plats med vårt heltäckande produktsortiment för simhallsindustrin då simmarvärlden samlas för den första FINA-konferensen någonsin.

  FINA

 • En ovärderlig investering!

  2010-09-03
  Skötarna i delfinariet på Kolmården uppskattar AquaLevel höj - och sänkbara golv för omvårdnaden av delfinerna.

  Det tystgående golvet manövreras med enkelhet och underlättar för skötarna att ta hand om dyrgriparna i bassängen.
  Klicka här för filmklipp.

 • Nyheter - Projekt

  2010-09-07
  Knowsley
  Vi har fått en ny order på ett rörligt golv av vår brittiske distributör.
  Golvet är 8,5 x 25 m med en trappa i nisch. För första gången skall vi installera våra nya integrerade steg utomlands.
  Golvet skall monteras i en Myrtha pool.

  Karlstad
  Till ombyggnaden av Sundstabadet i Karlstad skall Malmsten leverera två rörliga mellanbottnar och vattenrutschbanor.
  Till undervisningsbassängen 8,5 x 16,67 m ingår Lyftplan och våra nya integrerade steg i nisch.
  Till träningsbassängen levererar vi ett 12,5 x 12,5 m golv med släpplan. Även här har man bestämt sig för integrerade steg i en nisch.

 • Competitor simlinor till Budapest!

  2010-08-16
  Simlinan fanns på plats i Budapest för de europeiska mästerskapen den 4 till den 15 augusti. Competitor har ett gediget engagemang 2010 och kommer att finnas i tävlingsbassänger runt om i världen. Några andra av årets höjdpunkter är FinalFour vattenpolofinal i Neapel, EM i vattenpolo i Zagreb, Asian Games i Guangzhou, Commonwealth Games i Delhi, VM i Dubai samt kortbane EM i Eindhoven.

 • Ny vattenrutschbana

  08-07-15
  En ny spännande vattenrutscbana har installerats av Malmsten AB på Tivolibadet i Kristianstad. Den är utrustad med bl.a Counterlight och Watersound, det senaste inom branschen.
  De har i dagarna fått en ny häftig attraktion: en vattenrutschbana utrustad med Strobolight, Running light, Rotating light, Starheaven, Counterlight, Watersound m.m. Tillsammans utgör de en serie med ljus- och ljudeffekter som gör åkningen till en hisnande upplevelse och dessutom bidrar till ett spännande tävlingsmoment. Counterlight t.ex. erbjuder åkaren att snabbt försöka träffa upplysta träffytor utmed banans insida. Träff markeras med ett starkt ljus och ger poäng som efter åkningens slut presenteras på en färgskärm.
  Gå till Badanläggningar / Vattenparker för mer information.

 • Årets Företagare 2007 i Kristianstads kommun

  08-10-24
  Vi är stolta och glada för utmärkelsen till Årets Företagare 2007 i Kristianstads kommun.
  Läs mer i Kristianstadsbladet Fredag 24 oktober 2008.

 • Senaste nytt ifrån vårt dotterbolag Sweden Hydro Sport AB

  09-01-27
  Vårt dotterbolag Sweden Hydro Sport AB blev en helsidesnyhet i Gävle Dagblad den 27 januari 2009. Läs mer i Gävle Dagblad den 27 januari 2009.


 • Höstnyhet

  09-09-15
  Gummiband i läckra färger!
  HÖSTNYHET.

 • Officiell Invigning av nya lagret!

  09-11-23
  Den 23e november var det officiell invigning.
  Tema Hallen som byggt vårt lager och alla andra som har hjälpt till att göra det så fint avtackades och fick tillsammans med anställda och vänner lyssna på Lasse Erikssons kloka råd om relationer. http://www.temahallen.se

 • Arena Skövde

  09-12-15
  Malmsten AB levererar 5 vattenrutschbanor, ett lyftplan, en vågbassäng, rostfri bassängutrustning och mycket galler till Arena Skövde, en attraktiv anläggning för sport och nöje.
  Arena Skövde

 • Boka 18 - 19 mars!

  Besök vår säljare Kenneth Hedkvist på Norrlandskonferensen 18 - 19 mars 2010 på Medlefors folkhögskola i Skellefteå. Boka gärna ditt möte med Kenneth: kenneth@malmsten.com. Anmälan till konferensen görs till Svenska Badmästarförbundet.
  Svenska Badmästareförbundet

 • Efter en händelserik sommar laddar vi batterierna

  09-08-31
  VM i Rom var sommarens stora händelse. Vi gläds åt nya samarbetsavtal med FINA, British Swimming och Svenska Simförbundet. Inom kort ställer vi ut med spännande ljuseffekter för vattenrutschbanor, miljögaller samt nya lösningar för vårt golv.
  Höst nyhet.
 • Malmstens - företaget som fick leverera Competitor simlinor till OS i Beijing

  08-12-15
  Det gångna årets stora händelse för Malmstens var utan tvekan Competitors medverkan på OS. Redan under för-OS i Beijing i början på året valde man på officiellt håll att plocka bort befintliga linor från tävlingsbassängen och ersätta dem med Competitor. Genrepet gick bra och för sjunde gången fick Competitor ställa upp på OS! Tidigare OS har varit i Montreal, Moskva, Los Angeles, Seoul, Barcelona och Aten. Competitor användes också i de sju träningsbassängerna samt i bassängerna för konstsim och vattenpolo.
  Simmarna presterade fantastiska resultat: 25 världsrekord slogs och Michael Phelps blev historisk med 8 guldmedaljer i ett och samma OS. Competitor bidrog säkerligen till att göra förutsättningarna optimala. Competitor

 • Golven gör frammarsch på den afrikanska kontinenten

  09-10-15
  Malmstens första höj- och sänkbara golv i Afrika, ett 5 x 8 m stort golv kommer att installeras på ett specialsjukhus för poliser i Kairo, Egypten inom kort. Höjd-och sänkbara golv

 • Samarbetsavtal med British Swimming

  Läs mer om vårt samarbetsavtal på British Swimmings hemsida.

 • God orderingång och mycket spännande på gång!

  09-05-20
  Trots världsomspännande lågkonjunktur och tryckande sommarvärme arbetar vi för högtryck med god orderingång, storsatsning på mässor och nya produkter. Vi kommer att leverera en ny barnbassäng till Laholm, vårt första golv till Afrika och mycket mer.Sommar 2009 nyhet

 • Projektnytt sommar 2010

  2010-07-06
  Eslöv
  Malmsten AB har blivit antagen som totalentreprenör avseende vattenrening och attraktioner till tillbygganden av en äventyrsdel till Karlsrobadet i ESLÖV.
  Äventyrsdelen kommer att ha vattenrutschbanor, vågbassäng med vågboll, klättervägg, vattenpist, vildfors, strömkanal, barnbassäng samt varmpooler. Vattenreningen kommer att levereras och installeras av Swimtec AB och vattenrutschbanorna kommer från Hydro Sport AB och Ockelbo PlastIndustrier AB, samtliga bolag ingående i MalmstenGruppen. Tillbyggnaden är ritad av NP-Arkitekter och Byggentreprenör är NE-Persson Byggnads AB. Total entreprenadsumma är drygt 60 miljoner kronor varav Malmsten ABs del uppgår till 13 miljoner kronor. Byggstart hösten 2010 och färdigt bad till årsskiftet 2011/2012.
  Gävle
  Malmsten AB har tecknat avtal med Gavlefastigheter AB om att dukbekläda utomhusbassängen vid Fjärran Höjderbadet i Gävle. I entreprenaden ingår även att utöka badvattencirkulationen i bassängen eftersom denna tidigare varit undermålig. Dukbeklädnaden kommer att utföras av Mirena Badprodukter AB och utökningen av badvattencirkulationen av Swimtec AB, bolag ingående i MalmstensGruppen.
  Lönsboda
  Malmsten ABs helägda dotterbolag Mirena Badprodukter AB har tecknat avtal om bassängbeklädnad av en undervisningsbassäng i Lönsboda simhall. Arbetet kommer att utföras augusti månad så att badet skall stå färdigt till säsongsöppningen i höst.
  I Karlshamn har vi två projekt:
  Avtal har tecknats med JSB AB om leverans och installation av vattenrutschbana till Väggabadet i Karlshamn. Rutschbanan kommer att utrustas med interaktiva attraktioner.
  Nya startpallar Modell Roma har installerats vid Väggabadets utomhusbad. Startpallen, tillverkad i rostfritt målat stål, är standardiserad i sin utformning och har gentemot övriga tävlingspallar ett konkurrenskraftigt pris.
  Karlstad
  Till Vålbergs Simhall har Malmsten AB levererat bassängtäckning inklusive motoriserad upprullningsanordning. Bassängtäckningen är 8 x 25 meter och ingår som i del av ett energibesparingsprogram som genomförts. Energiförflyttningsberäkningar som utförts konstaterat att det är ekonomiskt motiverat med bassängtäckningar även inomhus.

 • Bassängbeklädnad till Nybro

  2010-05-01
  Mirena projekt!
  Mirena, ett företag i Malmsten-gruppen, har skrivit avtal med Nybro kommun för bassängbeklädnad.
  Läs mer om Mirena på hemsidan.

  http://mirena.se

 • Inte bara simlinor i officiella sammanhang…

  2010-05-14
  Malmstens högkvalitativa och funktionella Competitor vattenpoloutrustning valdes!
  LEN vattenpoloturnering Final Four avverkades
  i Neapel den 14 och 15 maj 2010. Competitor
  vattenpoloutrustning var den officiella utrustningen och vi skickade ett Competitor vattenpolofält, våra friflytande vattenpolomål, nersläppsanordningen samt vår Malmsten catwalk.
  Det italienska laget Pro Recco tog hem mästerskapet för
  sjätte gången och besegrade VK Primorac Kotor ifrån Montenegroi finalen.
  I årets turnering deltog 34 lag ifrån 19 LEN länder

 • Invigning av Nya Brunnsbadet i Ronneby 5 juli 2010!

  2010-07-05
  Den 5 juli invigdes det Nya Brunnsbadet i Ronneby dit vi levererade två vattenrutschbanor.
  En 93 meter lång öppen Magic Hole-bana. Ett helt nytt familjekoncept för utomhusbad!.
  Dessutom en 73 meter lång traditionell Typ1000-bana.
  Till Ronneby-badet levererade vi även OP-galler till överloppsrännorna samt rostfri utrustning. Läs mer på deras hemsida www.ronneby.se/

 • Competitor Officiell simlina på EM i Istanbul

  09-12-01
  Europa-eliten samlas i Istanbul, i en temporär
  25-metersbassäng i Abdi Ipekci Arena i Istanbul. Simarenan byggs direkt efter tävlingen om till en 50-metersbassäng med flyttbar bro. Vi levererar såväl Competitor-linor för det nya centret som för EM-bassängen.
  Malmsten AB har fått förnyat förtroende att leverera utrustning till alla stora europeiska mästerskap fram t.o.m. 2012. Vi har sedan 1999 ett avtal med LEN, som har huvudansvaret för internationella mästerskap i Europa. Förutom simlinor för simtävlingarna, kommer vi att ansvara för utrustning för vattenpolo och konstsim samt leverera mållinor för öppet vatten-simningarna.

 • Officiell FINA leverantör!

  Juni 2009
  Vi är officiell leverantör till FINA. Vi har tecknat ett avtal där vi förbinder oss att leverera utrustning till kommande världsmästerskap, vilket innebär att Competitor kommer att ligga i bassängerna i Dubai 2010, Shanghai 2011 och i Istanbul 2012. Läs mer om vårt samarbete.

  http://www.malmsten.com/main/default.asp?id=19&subid=81&langid=1

 • Många pågående projekt!

  09-12-20
  Ett av de modernaste upplevelsebaden i Sverige, Arena Skövde, en attraktiv anläggning för sport och nöje, öppnas för alla i december och är inne i slutspurten med funktionsprövningar och besiktningar. För vår del har vi sålt fem vattenrutschbanor, ett lyftplan, en vågbassäng, rostfri bassängutrustning och mycket galler.
  Arena Skövde

  Ett stort projekt, som snart står färdigt är den nya simballen i Hörby, Lågedammsbadet. Den 15 januari 2010 blir det premiärbad för Hörbyborna så vattenpåfyllningen har påbörjats och anläggningen håller på att trimmas in.
  Lågedammsbadet

  Vi har skrivit kontrakt med Skanska gällande leverans av vattenrutschbanor till Nya Brunnsbadet i Ronneby. Badet genomgår en total ombyggnad som skall vara klar till sommarsäsongen 2010. I vår leverans ingår en 73 meter lång vattenrutschbana av Modell 1000-bana samt en Magic Hole-bana på 93 meter.

  Magic Hole-banan kommer att vara öppen. I stället för överdel kommer banan att utrustas med sidoskydd. Förutom rutschbanorna levererar vi även rostfri simutrustning samt vårt OP-galler till samtliga bassänger.

  Vi har under hösten bytt ut bassängtäckningen till utomhusbassängerna på Centralbadet i Norrköping. Förutom simbassängen om 50 meter har en 25-meters undervisningsbassäng samt en rund hoppbassäng med diametern 20 meter fått ny bassängtäckning.

  Vi har under hösten även levererat bassängtäckning och automatiska upprullningsanordningar till utomhusbassängen vid Maserhallen i Borlänge.

  På Apelvikens Camping i Varberg har vi bytt ut närmare 400 kvm bassängduks-botten i en läckande bassäng. Apelviken valde att utföra arbetet under hösten för att i god tid stå väl rustade inför kommande säsong.

  Vi arbetar med flera pågående projekt för Aqua Levels höj- och sänkbara golv; i Lerberget installeras integrerade steg till ett golv 6 x 11.5 m. Till Nordlysbadet i Alta i Norge installeras ett golv som är 25 x 5,5 m med en bro 25 x 1,5 m. I Kristinehamn arbetar vi med ett golv som är 6,5 x 12 m. Till badet i Sundsvall bygger vi ett golv som är 8 x 16,7 m och ett annat som är 8 x 7,9 m, med en bro 0,5 x 8 m, samt en trappa i nisch. Vi har avslutat ett 5 x 8 m höj- och sänkbart golv till polis-sjukhuset i Kairo, Egypten, och har påbörjat ett golv i Hallsberg 5 x 10 m.

 • Pull-bouy Malmsten i svart

  10-04-15
  Den populära pullbouyen Malmsten i hårdplast lanseras nu i svart utförande!
  Pull-bouy Malmsten

 • Tahiti - en ny modell simbälten!

  10-04-15
  Bekväma!
  Anpassningsbara!
  Snygga!
  Läs mer om Tahiti.

 • Företagsförvärv Mirena

  10-01-01
  Vi är stolta över att kunna meddela att vi förvärvat delar av Mirena Badprodukter AB från Maj Larsson och Ingemar Nilsson och att företaget sedan 1 januari i år ingår i Malmsten-gruppen.

  http://www.mirena.se

 • 15 januari öppnar Lågedamms badet i Hörby Sportcenter

  Malmsten AB har levererat mycket utrustning till den nya badanläggningen

  http://www.horby.se/Sidor/15januarioppnarvartnyabad.aspx

 • Utmärkelse - Årets företagare i Skåne!

  09-09-30
  Årets Företagare är en entreprenörfamilj med goda idéer, vilja, energi, och har genom skicklig planering skapat ett företag med attraktiva produkter, som används i hela världen, var motiveringen till utmärkelsen. Den 6 november tävlar de i den nationella finalen i Stockholm.
  Läs mer i Kristianstads Bladet Torsdagen den 1 oktober 2009..

  Även i Sydsvenska Dagbladet, 1 oktober 2009,
  Ystads Allehanda den 1 oktober, 2009, och EkonomiNyheter.

 • Swim Power by Malmsten

  09-08-15
  Ett bra sätt att starta höstens träningssäsong – prova våra Swim Power paddlar.

  http://iqmail.quid.se/nyhetsbrev/default.asp?mailid=2171&iquserid=19

 • Utmärkelse - Årets företagare i Skåne!

  09-09-30
  Årets Företagare är en entreprenörfamilj med goda idéer, vilja, energi, och har genom skicklig planering skapat ett företag med attraktiva produkter, som används i hela världen, var motiveringen till utmärkelsen. Som en följd deltog de den 6 november i den nationella finalen i Stockholm. Barbara Bergström, grundare av Internationella engelska Skolan vann första pris.
  Läs mer i Kristianstads Bladet Torsdagen den 1 oktober 2009..

  http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090930/KRISTIANSTAD/709309943

 • Nyheter

  10-03-02
  Företagsförvärv:
  Vi har förvärvat en del av Mirena Badprodukter från Maj Larsson och Ingemar Nilsson och det nya företaget ingår sedan 1 januari i år i Malmsten-gruppen. Mirena startades 1988 av Maj Larsson och det välrenommerade företaget har bl.a. sysslat med bassängbeklädnad med
  DLW-delifol samt tillverkning av bassängtäckning. Mirena förvaringsfack, en genial produkt som utvecklats av Maj och finns idag i de flesta simhallar i Sverige. Läs mer i pressreleasen.
  Projektnyheter:
  Två vattenrutschbanor till Nya Brunnsbadet i Ronneby under april månad. Vi kommer att installera en 93 meter lång öppen Magic Hole-bana. Ett helt nytt familjekoncept för utomhusbad. Dessutom blir där en 73 meter lång traditionell Typ1000-bana.
  Till Ronneby-badet blir det även OP-galler till överloppsrännorna samt rostfri utrustning. Läs mer på deras hemsida www.ronneby.se/
  Kristinehamn har valt en 100 meter lång vattenrutschbana, samt galler till både överloppsrännor och ventilationskulvert som installeras inom kort. Till ventilationskulverten valdes ett svart regenererat galler, vårt s.k. miljögaller.
  Mirena håller just på med installation i Borås (http://www.borassimarena.se) och kommer i sommar installera ny bassänglining i bl.a. Nybro Simhall
  Produktnyheter:
  Tahiti bälten i fyra olika storlekar för träning av vattenvana och simkunnighet hos barn och vuxna. Läs mer Simbälten.
  Nyanställning:
  Björn Henningsson har rekryterats för att hjälpa till bl a i vårt nya lager och med IT-frågor.
  Fabriksnytt:
  Vår tillverkning av Pool Toys i Valdemarsvik är igång igen. Vi är tacksamma för allt stöd och all förståelse från kunder, konkurrenter och leverantörer. Vi har idag löst problemet genom att hyra lokaler av kommunen.
  Utställningar Denna veckan ställer vi ut på Fagmessen for svömmehaller i Sarsborg, Norge.
  Vi visar upp vårt höj- och sänkbara golv och rutschbanor.
  Tävlingsnytt:
  Grattis, alla duktiga medaljörer på JSM i Kristianstad den 4 – 7 februari. De individuella fick ett par av våra populära Swedish Goggles.

 • The New York Times - Physical Culture

  Simningens trefaldige silvermedaljor Laszlo Cseh från Ungern använde Malmstens Swedish Goggles simglasögon under sin duell med Michael Phelps.
  Det är inte bara många av världens bästa simmare som uppmärksammat Malmsten Original Swedish Goggles. I New York Times den 28 aug i år fanns en liten artikel om våra populära simglasögon. Trots att de kopierats av många mindre nogräknade företag, så är vi glada att de flesta väljer originalet från Malmstens – eller Speedo Original Swedish Goggles, som vi också tillverkar.

  Olympics gear.pdf

 • FINA och Colorado har skrivit ett 5-årsavtal

  09-01-30
  FINA är det internationella simförbundet med ansvar för all simsport. Organisationen organiserar bl.a. VM i simning - har skrivit ett 5-års kontrakt med Colorado Time Systems. Mer om Colorados tidtagningssystem under Fasta Installationer på vår hemsida.

 • Fem nya mönster - simblöjbadbyxor

  09-04-15
  Vi har nu 8 olika mönster på våra Plop Stop, våra egna simblöjbyxor, bekväma och sköna för baby att ha på sig.
  De kan tvättas och återanvändas precis som ´riktiga´ badbyxor. Läs mer i vårt Nyhetsbrev Plop Stop.

 • FINA och Malmsten AB har skrivit ett 4-årsavtal

  09-06-01
  FINA är det internationella simförbundet med ansvar för all simsport. Organisationen organiserar bl.a. VM i simning - har skrivit ett 4-års kontrakt med Malmsten AB. Mer om vårt samarbete i vårt nyhetsbrev.

 • Nyhetsartiklar i dagspress sommar 2009

  09-07-15
  Pressmeddelande Norra Skåne den 15 juli 2009:
  Deltar i sim-VM med simlinor - Trots den ekonomiska krisen simmar Åhusföretaget Malmstens lugnt vidare och har fått förtroendet som officiell leverantör till sim-VM i Rom.

  Pressmeddelande Kristianstadsbladet den 23 juli 2009:
  Simmare levererar linorna.

  Pressmeddelande i Hela Hälsningland den 30 juli 2009
  Ockelbo plast AB har gjort lek till affärer. De är Sveriges enda tillverkare av vattenrutschbanor. Nu går affärerna så bra att man vill bygga ut..

 • Kundbrev - Information

  09-11-16
  Vår fabrik där vi tillverkade våra populära leksaker i EVA-skum totalförstördes vid en brand den 16 november. Lyckligtvis kom ingen person till skada trots att Roland Andersson och hans anställda hade börjat för dagen. Mitt i bedrövelsen är vi glada att vi snart kommer att vara igång med tillverkningen igen och vi håller på att köpa in nya maskiner och material. Vi vill tacka alla våra förstående kunder för ert tålamod och beklagar eventuella problem som tillverkningsavbrottet kan ha orsakat.

 • Raketstart på 2010!

  10-01-28
  Vi har fått en order ifrån England på det största höj - och sänkbara golvet hittills,
  21 x 25 m!
  Bassängen skall byggas i Basildon med byggstart mot slutet av 2010.
  I England ska vi även bygga ett golv, 12 x 25 m, i en Myrtha Pool. Bassängen ligger i Dunfirmline, Skottland, med byggstart i april 2010.
  Mot slutet av 2010 bygger vi i Kumla ett höj - och sänkbart golv, 6 x 12,5 m, med trappa och lyftplan i nisch.
  Mer information om höj - och sänkbara golv.

  Vårt dotterbolag Sweden Hydro Sport AB i Gävle har fått en ny beställning på en öppen 1000-bana för installation utomhus på Hallstaviks Friluftsbad. Norrtälje Kommun är slutkund och det är PEAB som är byggherre. Anläggningen planeras vara klar för bruk i slutet på juni 2010.

  Vårt delägda bolag SteelPool Sweden AB har byggt och installerat en rostfri pool i Skibo Castle i Skottland.

 • Malmstens - Officiell Leverantör till sim-VM i Rom

  09-05-31
  Malmsten AB har nu fått i uppdrag att leverera utrustning till alla stora mästerskap för fyra år framöver och vi har skrivit ett nytt kontrakt med FINA, som har huvudansvaret för internationell simning. Vi har sedan 1999 ett avtal med LEN, som är den europeiska motsvarigheten till FINA. I Rom gick diskussionerna varma om simdräkterna, men anläggningen och utrustningen i Foro Italico i Rom gav också de perfekta förutsättningarna för ett lyckosamt världsmästerskap.
  Även om tävlingsutrustning bara är en liten del av vårt produktsortiment så är det en stor ära att få detta uppdrag. Vi ser det som ett gott betyg på hur väl vår utrustning fungerar och hur vi presterar! säger Margareta Malmsten, vd för Malmsten AB i Åhus.

 • Ny hemsida

  08-08-20
  Vi är mycket nöjda med att äntligen kunna presentera vår nya hemsida. I nuläget är vissa delar under konstruktion och utveckling. Det är vår förhoppning att hemsidan ska bli ett bra verktyg för våra kunder och återförsäljare.

  Vi har under våren och sommaren 2008 arbetat fram ett nytt format på vår hemsida. Det är vår förhoppning att härigenom bättre kunna visa vår bredd och kompetens, nämligen att vi arbetar såväl med stora projekt som försäljning av simutrustning.
  Inom kort kommer vår web site att lanseras även på tyska och franska.
  Vi ber er ha överseende med ev ”luckor”.
  Era synpunkter är hjärtligt välkomna till info@malmsten.com.

 • Stororder

  08-12-10
  Hörby kommer att få en ny simhall, som beräknas stå färdig i slutet på nästa år. Malmstens är glada över att få leverera vattenrening, barnbassäng, rutschbana, rostfri bassängutrustning m.m. Ordern är i dagsläget värd över 13 milj.

 • En ny vågbassäng i Drammensbadene, Drammen, Norge

  08-09-30
  I ett av våra projekt, Drammensbadet i Norge, installerades i slutet av sommaren 2008 en Seamaker vågmaskin, på 55 kW och med 3 vågkammare, av vår samarbetspartner Barr + Wray.
  Den blev genast mycket uppskattad, speciellt av de yngre badbesökarna då den kan alstra 5 olika vågmönster.

 • Malmsten i Kolmården

  09-01-15
  Vårt höj- och sänkbara golv har många möjliga användningsområden och nu senast har det installerats i Delfinariet i Kolmården.
  Tanken är att den skall användas i karantänbassängen för att underlätta veterinärbesiktningen, men även för att besökarna ska kunna vara i vattnet tillsammans med delfinerna! Läs mer i
  vårt nyhetsbrev.

 • Competitor Officiell EM simlina!

  08-12-05
  Många världsrekord sattes i Rijekas simbassäng, i samband med EM i simning den 11 – 14 december 2008, där Malmstens Competitor simlinor var valda som officiella linor. Competitor har varit den officiella simlinan på alla Europa Mästerskap sedan 1999.
  Competitor

 • Silverdiplom till Malmsten AB

  09-01-01
  - utmärkelse ifrån AAA Soliditet AB. För 12 året i rad har vi fått utmärkelsen "högsta kreditvärdighet" av Trippel-A ratingen från AAA Soliditet AB.
  AAA Soliditet AB har funnits sedan 1989 och är Sveriges mest välkända kreditratingsystem. Vi har fått utmärkelsen "högsta kreditvärdighet sedan 1997"! För statistik och hur bedömningen görs läs mer på www.soliditet.se/AAA.

  http://www.soliditet.se/Pages/AAAPage

 • Ny lagerlokal klar inför sommaren

  09-05-10
  - 1000 m² lagerlokal byggd av Temahallen i Vinslöv. Alla våra lagervaror hamnar nu under samma tak och vi blir både effektivare och kan ge våra kunder ännu bättre service. Den nya lagerlokalen ligger i direkt anslutning till kontorsbyggnaden i Åhus.

  http://www.temahallen.se/

 • Svart miljövänligt OP galler

  09-04-20
  Miljögaller – Vi har levererat vårt första OP galler som är tillverkat helt av återvunnet material. 80 meter längsgående galler i svart återvunnen polyeten.
  Gallret är installerat på Vann Spa i Vann, 23 kilometer nordost om Lysekil, med vatten inne och ute. Denna spektakulära spa-anläggningen är designad av Gert Wingårdh.

  http://www.vann.se:80/

 • 100 meter lång vattenrutschbana

  09-02-15
  Ny order på en 100 meter lång rutschbana till Badhus-bygget i Kristinehamn. Sedan tidigare har vi en order på en rörlig mellanbotten. Badet beräknas stå klart till våren 2010.

 • Exklusiv WATERCLIMBING® till Hörby!

  09-05-15
  Den första WATERCLIMBING® klätterväggen i Sverige, finns bara sex stycken liknande i världen, kommer att installeras i vårt pågående projekt i Hörby. Klätterväggen är utrustad med 4 olika klättringsmöjligheter där svårighetsgraden är olika.

  Denna WATERCLIMBING® klättervägg av rostfritt stål och genomskinlig polykarbonat är designad av professionella bergsklättrare! Klätterväggen i Hörby Sim- och Sportcenter blir 6 m hög. Eftersom konstruktionen är genomskinlig kommer simhallens luftiga atmosfär att bibehållas.

  En klättervägg breddar ofta besöksprofilen i simhallen och utnyttjar simhoppbassängen mer optimalt. Flerfalden av klättringsmöjligheterna gör att intresset för WATERCLIMBING® klättervägg upprätthålls.

  Ett videoklipp Waterclimbing® klicka här!

  http://www.waterclimbing.com:80/kontakt.html

 • Handikapplift - för ökad tillgänglighet

  08-11-01
  Vår mobila BluOne handikapplift kräver inga installationer för sitt användande. Liften, som kan användas i dusch- och omklädningsrum, och sedan till och från, och i och ur simbassängen, ger ökad tillgänglighet i simhallar och bad. Läs mer under simning / rehabilitering.

 • Malmstens har fått pris som Årets Företagare

  Den 23 oktober 2008 fick Malmstens VD Margareta Malmsten tillsammans med maken Tommy och sönerna Christian och Marcus inför en stor publik i Kristianstad ta emot priset ”Årets Företagare 2007”.
  -Vi är glada och stolta över att ha fått detta pris, säger Margareta Malmsten. Det sägs ibland att man inte blir profet på hemmaplan. I vårt fall är det tydligen tvärtom. Man kanske har lagt märke till vår strävan att ta så mycket vi kan från lokala leverantörer; På vårt kontor ha vi t ex konst från lokala konstnärer, belysningen är från Lyktan i Åhus och möblerna från Skandiform i Vinslöv.
  Men framför allt känns det som att vi är inne i en lyckosam period för vårt företag. Våra produkter säljer bra. Under 2008 var vi med på vårt sjunde OS med våra simlinor. Vår medverkan som konsult och leverantör vid nybyggnad och ombyggnad av simhallar och badanläggningar efterfrågas allt mer. Vid årets mässa ”Bad 2008” i Göteborg i november lanserar vi ett nytt produktområde med artiklar som gör sim- och badanläggningar tillgängliga för alla.
  Vi riktar ett stort tack till kunder, leverantörer och medarbetare. Det är tack vare Er som vi fått priset.

  Läs mer i Kristianstadsbladet lördagen den 25 oktober 2008.
  Den som vill följa prisutdelningen kan gå in på www.kristianstadsbladet.se, klicka vidare på Webb-Tv, och rubriken "mer webb-tv" och söka i menyn efter ”Årets företagare”.

 • Bad 2008 i Göteborg

  Ett stort tack för ert besök i vår monter på badmässan i Göteborg den 11 till 13 november klicka här för vårt tackbrev och en kort summering av nyheter. Under hösten 2008 ställde vi även ut på Interbad 2008 i Stuttgart och på Aqualie 2008 i Lyon.

 • Nya produkter i vårt sortiment

  I samband med BAD 2008 i Göteborg presenterades många nya produkter i vårt sortiment. Vi satsar stort på ökad tillgänglighet till simhallen för alla. Bland de uppmärksammade nyheterna märks handikappliften, utrustning för rehabilitering och vuxensimskolor, intressanta tillskott för de minsta, såsom vattenkannor och hinkar, ny monteringsanordning för våra flytleksaker som sparar tid och är mer stabil, och sist men inte minst, Clique simglasögon.
  För mer information kontakta oss info@malmsten.com.

 • Optiska simglasögon

  Vi kan nu erbjuda en ny och förbättrad modell, där linserna ligger separat förpackade. Du har möjlighet att få olika styrka på linserna beroende på ditt synfel och behöver alltså inte som tidigare köpa två par glasögon.
  För mer information gå till optiska simglasögon eller kontakta oss info@malmsten.com.

 • Clique simglasögon mottogs med entusiasm på BADmässan i Göteborg

  Vårt senaste tillskott i simglasögon familjen Clique mottogs med stor entusiasm på svenska BADmässan i Göteborg i november 2008.

 • Handikapplift

  Funktionshinder inget hinder i simbassängen.

  En självklarhet år 2009 att ingen ska behöva avstå från att besöka simhallen. Vår handikapplift BluOne ökar tillgängligheten för personer med olika former av fysiska handikapp.

  En helt mobil lift. Inga installationer krävs. Liften placeras där den behövs. Liften flyttas runt i anläggningen helt efter behoven. På sommaren står den på utebadet och på vintern på innebadet.

  Utrustningen som underlättar för personer med nedsatt rörelseförmåga att ta sig från dusch- eller omklädningsrum, till och från simbassängen, och samtidigt smidigt, lätt och säkert kan sänkas ner och lyftas upp.

Malmsten AB  Båtföraregatan 2  Åhus

M Malmsten AB Box 73 SE-296 21 Åhus Sweden Tel: +46 (0) 44 - 24 71 50 Fax: +46 (0) 44 - 24 74 35